Takie roladki możesz podać do obiadu, dopełniając danie np. ryżem. Świetnie sprawdzą się także jako przekąska na imprezie.
Znajdziesz u mnie przepisy na pyszne, kreatywne, a zarazem proste i szybkie potrawy, a także e-booki kulinarne oraz ręcznie malowane niepowtarzalne tła fotograficzne. Zajrzyj do zakładki SKLEP!
Składniki (20 sztuk):
- około 20 cieniutkich plastrów cukinii
- 400 g. mięsa mielonego z łopatki wieprzowej Goodvalley
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 1 puszka krojonych pomidorów
- 4 łyżki drobno startego cheddara
- 2 łyżki oleju
- 2 łyżki posiekanego koperku
- sól, pieprz
Cebulę dobniutko posiekaj i zeszklij na oleju. Dodaj na patelnię mięso mielone i smaż, aż straci surowy wygląd.
Następnie dodaj starty na tarce czosnek oraz wlej połowę pomidorów z puszki. Dopraw sos solą i pieprzem. Przykryj patelnię pokrywką i duś 6 minut. Wsyp posiekany koperek.
Na jednym końcu plasterka cukinii ułóż 1 łyżkę mięsa i zwiń cukinię w roladkę. Tak samo postępuj z pozostałą cukinią.
Ułóż roladki w naczyniu do zapiekania, jedną obok drugiej. Oprósz solą oraz pieprzem.
Piekarnik rozgrzej do 200°C.
Roladki z cukinii polej resztą pomidorów z puszki i posyp startym cheddarem. Zapiekaj przez 17-18 minut.
*Post powstał we współpracy z marką Goodvalley.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz