lipca 29, 2022

Roladki z cukinii nadziewane mięsem



Takie roladki możesz podać do obiadu, dopełniając danie np. ryżem. Świetnie sprawdzą się także jako przekąska na imprezie.


Znajdziesz u mnie przepisy na pyszne, kreatywne, a zarazem proste i szybkie potrawy, a także e-booki kulinarne oraz ręcznie malowane niepowtarzalne tła fotograficzne. Zajrzyj do zakładki SKLEP!




Składniki (20 sztuk):

  • około 20 cieniutkich plastrów cukinii
  • 400 g. mięsa mielonego z łopatki wieprzowej Goodvalley
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 puszka krojonych pomidorów
  • 4 łyżki drobno startego cheddara
  • 2 łyżki oleju
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • sól, pieprz



Cebulę dobniutko posiekaj i zeszklij na oleju. Dodaj na patelnię mięso mielone i smaż, aż straci surowy wygląd. 
Następnie dodaj starty na tarce czosnek oraz wlej połowę pomidorów z puszki. Dopraw sos solą i pieprzem. Przykryj patelnię pokrywką i duś 6 minut. Wsyp posiekany koperek.

Na jednym końcu plasterka cukinii ułóż 1 łyżkę mięsa i zwiń cukinię w roladkę. Tak samo postępuj z pozostałą cukinią. 
Ułóż roladki w naczyniu do zapiekania, jedną obok drugiej. Oprósz solą oraz pieprzem.

Piekarnik rozgrzej do 200°C.

Roladki z cukinii polej resztą pomidorów z puszki i posyp startym cheddarem. Zapiekaj przez 17-18 minut.

*Post powstał we współpracy z marką Goodvalley.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz