Bajgiel edycja jesienna 😊 Na dodatek to bardzo sycący bajgiel, więc śmiało może być Waszym obiadem 😋
Składniki (2 porcje):
- 2 bajgle
- 100 g kanapkowego serka śmietanowego
- 100 g małych pieczarek
- 4 cienkie plastry dyni Hokkaido (3-4 mm)
- 1 czubata łyżka pasty miso
- 2 łyżeczki masła klarowanego
- 1 łyżeczka miodu
- 2 garści roszponki lub szpinaku
- sól, pieprz
Plastry dyni (bez skórki) kroimy na ćwiartki. Pieczarki kroimy w pasterki.
Serek kanapkowy doprawiamy sporą ilością świeżo mielonego czarnego pieprzu.
1 łyżeczkę masła klarowanego rozpuszczamy na patelni, wrzucamy dynię i podsmażamy minutę. Dodajemy miód i dusimy jeszcze po 2 minuty z każdej strony. Oprószamy delikatnie solą.
Patelnię wycieramy, znowu rozpuszczamy masło, wrzucamy pieczarki, solimy. Po 2 minutach wlewamy 4 łyżki wody i dodajemy pastę miso. Dusimy do zgęstnienia sosu.
Bajgle rozkrawamy i smarujemy serkiem. Układamy sałatę, na nią karmelizowaną dynię i pieczarki. Przykrywamy wierzchami bajgli.
.jpg)


Brak komentarzy:
Prześlij komentarz