Pyszne, zdrowe i całkowicie wegańskie śniadanko. Próbowaliście już napój owsiany od Inki? Ja właśnie przetestowałam i jestem zachwycona jego smakiem! Jest lekko słodki a bez dodatku cukrów. Zawiera w sobie tylko naturalnie występujące cukry!
Najbardziej lubię dodawać do kawy zbożowej, ale dziś owsianka na owsianym. Do tego z karmelizowanym na syropie z agawy rabarbarem :)
Składniki:
(1 porcja)
- 1,5 szkl. napoju owsianego od Inka
- 4-6 łyżek płatków owsianych
- 4 łodygi rabarbaru
- 2 łyżki syropu z agawy
- 1/2 łyżeczki cukru waniliowego
- syrop z agawy do polania (opcjonalnie)
Napój owsiany doprowadź do zagotowania, wsyp płatki owsiane (ilość łyżek zależy od tego, jak gęstą lubisz owsiankę). Zamieszaj i gotuj na małym ogniu 15 minut.
Odstaw na 5 minut.
Rabarbar pokój na kawałeczki. Wymieszaj w rondelku z cukrem waniliowym i syropem z agawy. Podgrzewaj kilka minut, aż rabarbar zacznie się rozpadać i zmięknie.
Nałóż owsiankę do miski i dodaj karmelizowany rabarbar. Smacznego! :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz