Składniki:
(3 porcje)
- 10 średnich ziemniaków
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka zielonej pasty curry
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżeczka suszonego tymianku
- 80 g. sera rokpol
Ziemniaki dobrze wyszoruj szczoteczką i umyj (wczesnych ziemniaków nie obieraj ze skórki). Ugotuj w osolonej wodzie na pół miękko. Odcedź i przestudź.
Pastę curry wymieszaj z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, oliwą i tymiankiem.
Ziemniaczki przekrój na pół i przełóż do miski. Dodaj mieszankę z pasty curry i wymieszaj tak, aby ziemniaczki były nią pokryte. Przełóż do naczynia do zapiekania.
Piecz w 200°C z termoobiegiem przez 20 minut. Następnie ziemniaczki posyp pokruszonym serem rokpol i zapiekaj jeszcze 10-12 minut.
Ale ślicznie wygląda <3
OdpowiedzUsuńBardzo dziękuję! :)
UsuńAż mi ślinka cieknie, tak apetycznie to wygląda i z pewnością tak smakuje! Pozdrawiam :) Ania się kłania :)
OdpowiedzUsuńDziękuję Aniu, bardzo mi miło! :)
Usuń