Wegetariański obiad w 15 minut. Czy może istnieć coś milszego dla uszu? ;) Przedstawiam spaghetti ze szpinakiem i aromatycznym lubczykiem. Smacznego! :)
Składniki:
(1 porcja)
- 100 g. makaronu spaghetti
- 2 łyżeczki masła
- 1 ząbek czosnku
- dużą garść szpinaku
- 2 gałązki lubczyku
- 2 łyżki startego sera typu parmezan
- 1/2 łyżeczki soku z cytryny
- sól, pieprz
Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie.
Na łyżeczce masła smaż przez minutę plasterki czosnku. Dodaj posiekany szpinak oraz porwane listki lubczyku. Duś przez 2-3 minuty, po czym dołóż na patelnię ugotowany makaron. Dopraw solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Wymieszaj i chwilę podgrzewaj.
Dodaj resztę zimnego masła i ponownie wymieszaj.
Przed podaniem posyp wiórkami sera.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz