maja 31, 2020

Spaghetti ze szpinakiem i lubczykiem




Wegetariański obiad w 15 minut. Czy może istnieć coś milszego dla uszu? ;) Przedstawiam spaghetti ze szpinakiem i aromatycznym lubczykiem. Smacznego! :)

Składniki:
(1 porcja)
  • 100 g. makaronu spaghetti
  • 2 łyżeczki masła
  • 1 ząbek czosnku
  • dużą garść szpinaku
  • 2 gałązki lubczyku 
  • 2 łyżki startego sera typu parmezan
  • 1/2 łyżeczki soku z cytryny
  • sól, pieprz

Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie.

Na łyżeczce masła smaż przez minutę plasterki czosnku. Dodaj posiekany szpinak oraz porwane listki lubczyku. Duś przez 2-3 minuty, po czym dołóż na patelnię ugotowany makaron. Dopraw solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Wymieszaj i chwilę podgrzewaj.
Dodaj resztę zimnego masła i ponownie wymieszaj.

Przed podaniem posyp wiórkami sera.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz