Składniki:
(2 porcje)
- 160 g. długiego makaronu pszennego
- 1 mała czerwona cebula
- 100 g. grzybów shiitake
- 4-5 liści pak choi
- 2 łyżeczki jasnej pasy miso
- 2 łyżki oleju z pestek winogron
- 4 łyżki wody
- 1 łyżeczka czarnego sezamu
- 1 łyżeczka jasnego sezamu
Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie.
Na oleju zeszklij drobno posiekaną czerwoną cebulę. Dodaj grzyby pocięte w paski oraz porwaną pak choi. Mieszaj i smaż 2 minuty.
Wlej pastę miso rozmieszaną w wodzie i wszystko dokładnie połącz.
Po chwili dodaj na patelnię ugotowany makaron. Wymieszaj, aż cały pokryje się smakami.
Podawaj posypany uprażoną mieszanką obu rodzajów sezamu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz