sierpnia 24, 2020

Makaron miso z grzybami shiitake



Składniki:
(2 porcje)

  • 160 g. długiego makaronu pszennego
  • 1 mała czerwona cebula
  • 100 g. grzybów shiitake
  • 4-5 liści pak choi
  • 2 łyżeczki jasnej pasy miso
  • 2 łyżki oleju z pestek winogron
  • 4 łyżki wody
  • 1 łyżeczka czarnego sezamu
  • 1 łyżeczka jasnego sezamu

Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie.


Na oleju zeszklij drobno posiekaną czerwoną cebulę. Dodaj grzyby pocięte w paski oraz porwaną pak choi. Mieszaj i smaż 2 minuty.
Wlej pastę miso rozmieszaną w wodzie i wszystko dokładnie połącz.
Po chwili dodaj na patelnię ugotowany makaron. Wymieszaj, aż cały pokryje się smakami.
Podawaj posypany uprażoną mieszanką obu rodzajów sezamu.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz