Składniki:
(1 porcja)
- 2 jajka
- 2 łyżki wędzonego twarogu solankowego
- 1/4 szkl. mleka
- 1 łyżeczka masła
- 1/2 małej czerwonej cebuli
- sól, pieprz
- natka pietruszki do posypania
- mikro liście groszku Baziółka do podania
Piekarnik rozgrzej do 200°C.
Jajka ubij dobrze widelcem razem z mlekiem. Dopraw solą i pieprzem.
Na małej patelni (najlepiej takiej, którą można wstawić do piekarnika) rozpuść masło i wlej jajka. Podgrzewaj, aż jajka na spodzie patelni się zetną. Ułóż na omlecie kawałki wędzonego twarogu i wstaw do piekarnika. Piecz 3-4 minuty, do ścięcia się omletu.
Po wyjęciu z pieca posyp natką pietruszki. Dodaj liście groszku oraz cieniutkie plasterki cebuli.
*Post nie jest sponsorowany.
Uwielbiam twoją strone! Nie myślałaś o rozwinięciu jej? Moze ci w tym pomóc ta agencja marketingowa - http://kreacjasukcesu.pl W dzisiejszych czasach prowadząc firmę/bloga czy jakąkolwiek stronę internetową należy pamiętać o marketingu. Bez niego nie ma szans na rozwój.
OdpowiedzUsuń