sierpnia 18, 2020

Omlet z wędzonym twarogiem i groszkiem




Składniki: 
(1 porcja)
  • 2 jajka
  • 2 łyżki wędzonego twarogu solankowego
  • 1/4 szkl. mleka
  • 1 łyżeczka masła
  • 1/2 małej czerwonej cebuli
  • sól, pieprz
  • natka pietruszki do posypania
  • mikro liście groszku Baziółka do podania 

Piekarnik rozgrzej do 200°C.

Jajka ubij dobrze widelcem razem z mlekiem. Dopraw solą i pieprzem.
Na małej patelni (najlepiej takiej, którą można wstawić do piekarnika) rozpuść masło i wlej jajka. Podgrzewaj, aż jajka na spodzie patelni się zetną. Ułóż na omlecie kawałki wędzonego twarogu i wstaw do piekarnika. Piecz 3-4 minuty, do ścięcia się omletu.

Po wyjęciu z pieca posyp natką pietruszki. Dodaj liście groszku oraz cieniutkie plasterki cebuli.






1 komentarz:

  1. Uwielbiam twoją strone! Nie myślałaś o rozwinięciu jej? Moze ci w tym pomóc ta agencja marketingowa - http://kreacjasukcesu.pl W dzisiejszych czasach prowadząc firmę/bloga czy jakąkolwiek stronę internetową należy pamiętać o marketingu. Bez niego nie ma szans na rozwój.

    OdpowiedzUsuń