Składniki:
(1 porcja)
- 3 jajka
- 3 łyżki śmietanki 30%
- 3 łyżki drobno startego sera cheddar
- 5-6 szt, pomidorków koktajlowych
- garść ulubionych posiekanych ziół (u mnie tymianek, natka pietruszki, oregano, cząber)
- 1 łyżeczka masła
- sól, pieprz
- szczypiorek do posypania (opcjonalnie)
Jajka wbij do miski, roztrzep mocno widelcem. Wlej śmietankę, dopraw solą i pieprzem, "ubijaj" widelcem jeszcze chwilę. Wsyp starty cheddar i drobno posiekane zioła.
Na patelni rozpuść masło, wlej masę jajeczno-serową. Przemieszaj jajka jeżdżąc szpatułką po dnie patelni. Następnie na wierzchu poukładaj przekrojone na pół pomidorki. Przykryj patelnię pokrywką i smaż omleta na średniej mocy palnika, około 2 minut. Zdejmij pokrywkę i złóż omleta na pół.
Zsuń go na talerz, możesz posypać szczypiorkiem i dodatkowym cheddarem.
Smacznego! :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz