Ja tam nie pogardzę żadną sałatką. Zresztą ogólnie nie gardzę jedzeniem :D I wiele sałatek będzie mi bardzo bardzo smakować, ale wygrywa u mnie prostota. Sałatka żydowska jest moją naj naj! No mogę na śniadanie, obiad i kolację :)
Składniki (3 porcje):
- 5 jajek
- 5 średnich ziemniaków
- 3 kopiaste łyżki majonezu
- 1 czerwona cebula
- 2 łyżeczki musztardy francuskiej
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- 1 łyżka posiekanego szczypiorku (opcjonalnie)
- sól, pieprz
Ziemniaki ugotuj w mundurkach, wystudź i obierz ze skórki.
Jajka ugotuj na twardo, obierz.
Obrane ziemniaki oraz jajka pokrój w drobną kostkę. Czerwoną cebulę posiekaj drobniutko.
Pokrojone składniki włóż do miski, dodaj majonez, musztardę, sok z cytryny i szczypiorek. Dopraw solą i sporą ilością świeżo mielonego pieprzu. Dokładnie wymieszaj.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz