czerwca 23, 2021

Bułeczki zapiekane z pieczarkami, serem i plastrem pomidora

Bułeczki zapiekane z pieczarkami, serem i plastrem pomidora


Proste przepisy są najlepsze! Takie właśnie są te bułeczki. Wystarczy parę składników, by cieszyć się smakowitą przekąską. Nadzienie w bułeczkach jest przyjemnie kremowe dzięki dodatkowi majonezu.


Składniki (6 sztuk):

  • 6 małych bułeczek
  • 10 szt. pieczarek
  • 200 g. żółtego sera
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 pomidor malinowy
  • 2 łyżeczki suszonego oregano
  • 1 łyżka oleju
  • sól, pieprz

Bułeczki zapiekane z pieczarkami, serem i plastrem pomidora



Pieczarki oczyść i pokrój w małą kosteczkę. Usmaż na oleju, aż trochę zmiękną i płyn odparuje. Odstaw do przestudzenia.

Z każdej bułeczki zetnij wierzch, a środek wydrąż.

Ser zetrzyj na dużych oczkach. Dodaj podsmażone pieczarki, majonez i oregano. Dopraw pieprzem i solą. Dokładnie wymieszaj.

Piekarnik rozgrzej do 150°C.

Do środka bułeczek nałóż jak najwięcej farszu, a na górę połóż po jednym grubym plastrze pomidora.

Zapiekaj przez 15 minut.


1 komentarz:

  1. Robiłam podobne ale w tradycyjnej formie. Wydrążone bułeczki to mega pomysł. Na pewno spróbuję!

    https://www.drewdom.com.pl/schody-drewniane-warszawa

    OdpowiedzUsuń