Proste przepisy są najlepsze! Takie właśnie są te bułeczki. Wystarczy parę składników, by cieszyć się smakowitą przekąską. Nadzienie w bułeczkach jest przyjemnie kremowe dzięki dodatkowi majonezu.
Składniki (6 sztuk):
- 6 małych bułeczek
- 10 szt. pieczarek
- 200 g. żółtego sera
- 1 łyżka majonezu
- 1 pomidor malinowy
- 2 łyżeczki suszonego oregano
- 1 łyżka oleju
- sól, pieprz
Pieczarki oczyść i pokrój w małą kosteczkę. Usmaż na oleju, aż trochę zmiękną i płyn odparuje. Odstaw do przestudzenia.
Z każdej bułeczki zetnij wierzch, a środek wydrąż.
Ser zetrzyj na dużych oczkach. Dodaj podsmażone pieczarki, majonez i oregano. Dopraw pieprzem i solą. Dokładnie wymieszaj.
Piekarnik rozgrzej do 150°C.
Do środka bułeczek nałóż jak najwięcej farszu, a na górę połóż po jednym grubym plastrze pomidora.
Zapiekaj przez 15 minut.
Robiłam podobne ale w tradycyjnej formie. Wydrążone bułeczki to mega pomysł. Na pewno spróbuję!
OdpowiedzUsuńhttps://www.drewdom.com.pl/schody-drewniane-warszawa