Dziś mam dla Ciebie szybką, lecz niebanalną przystawkę z fasolką szparagową w roli głównej. To taka alternatywa dla popularnej i lubianej fasolki z masłem z bułką tartą.
Znajdziesz u mnie przepisy na pyszne, kreatywne, a zarazem proste i szybkie potrawy, a także e-booki kulinarne oraz ręcznie malowane niepowtarzalne tła fotograficzne. Zajrzyj do zakładki SKLEP!
Składniki (2 porcje):
- 250 g. zielonej fasolki szparagowej
- 60 g. masła
- 200 ml. śmietanki 30%
- 2 żółtka
- 3 łyżki posiekanych kaparów
- 2 łyżki pokruszonego twarogu wędzonego solankowego
- sól wędzona
- pieprz
Fasolkę gotuj w lekko osolonej wodzie przez 5 minut.
W rondelku rozpuść masło, dodaj kapary i smaż przez minutę.
Wlej śmietankę i zagotuj. Do żółtek wlej 3-4 łyżki gorącego sosu, wymieszaj, a następnie dodaj do reszty sosu. Energicznie wymieszaj i zdejmij sos od razu z palnika. Sos dopraw solą wędzoną i pieprzem.
Fasolkę podawaj polaną sosem i posypaną okruchami twarogu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz