Dobrej jakości biała kiełbaska nada się nie tylko na śniadanie albo do żurku, ale też świetnie sprawdzi się jako przekąska. Bedzie miłym i przepysznym zaskoczeniem np. dla gości na imprezie. Może przygotujesz takie tortille na Sylwestra lub przyjęcie karnawałowe?
Znajdziesz u mnie przepisy na pyszne, kreatywne, a zarazem proste i szybkie potrawy, a także e-booki kulinarne oraz ręcznie malowane niepowtarzalne tła fotograficzne. Zajrzyj do zakładki SKLEP!
Składniki (3 porcje):
- 6 kiełbasek białych Goodvalley
- 3 placki tortilli
- 1/2 ogórka
- 3 liście sałaty lodowej
- 3 łyżki kukurydzy z puszki
Sałatka z czerwonej kapusty:
- 200 g. poszatkowanej czerwonej kapusty
- 1/2 małej czerwonej cebuli
- 1 łyżka oleju
- 1 łyżka octu jabłkowego
- 1 łyżeczka miodu
- sól, pieprz
Posiekaną kapustę wrzuć do gotującej się wody i gotuj 1 minutę. Odcedź i odstaw do wystudzenia.
Kapustę wymieszaj z drobno pokrojoną cebulą oraz octem, olejem i miodem. Tak przygotowana sałatkę dopraw solą i pieprzem. Odstaw na 30 minut dla przegryzienia smaków.
Przygotuj sos ziołowy. Czosnek zatrzyj drobno na tarce i wymieszaj z pozostałymi składnikami. Dopraw solą i pieprzem.
Białe kiełbaski zgrilluj z obu stron na patelni grillowej lub zwykłej.
Na każdy placek tortilli nakładaj po trochę sosu, posiekanych liści sałaty lodowej, sałatki z czerwonej kapusty, plasterków ogórka i kukurydzy z puszki. Dodaj po 2 zgrillowane kiełbaski na jeden placek tortilli. Tak przygotowane tortille zwiń i zgrilluj na rozgrzanej patelni grillowej, aż placki staną się rumiane i chrupiące.
* Wpis powstał we współpracy z marką Goodvalley.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz