Sposób na ciekawy obiad z wykorzystaniem naleśników. Tylko kilka składników, a smak fenomenalny i pyszne wegetariańskie danie gotowe! :)
Znajdziesz u mnie przepisy na pyszne, kreatywne, a zarazem proste i szybkie potrawy, a także e-booki kulinarne oraz ręcznie malowane niepowtarzalne tła fotograficzne. Zajrzyj do zakładki SKLEP!
Składniki (4 szt.):
- 160 g. mąki pszennej
- 300 ml. mleka
- 1 jajko
- 1 łyżeczka cukru
- 1/2 łyżeczki soli
- 1 łyżeczka oleju do smażenia
Nadzienie:
- 1 brokuł
- 160 g. sera cheddar
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżeczka masła
- 1 cebula
- 1 łyżeczka oregano
- 1 łyżeczka bazylii
- sól, pieprz
Do mąki dodaj sól i cukier. Wbij jajko i wlej mleko. Zmiksuj ciasto na naleśniki i odstaw na 15 minut.
Zamieszaj porządnie ciasto i usmaż 4 duże i cienkie naleśniki na patelni lekko posmarowanej olejem.
Brokuł podziel na różyczki i gotuj przez 6 minut. Odcedź i pokrój na mniejsze kawałki.
Na patelni rozpuść masło i usmaż na mniejszym ogniu drobno posiekaną cebulę przez około 4 minuty. Następnie dodaj obgotowanego brokuła, oregano i bazylię. Dopraw farsz solą i pieprzem i podsmażaj na małym ogniu 3 minuty.
Farsz przestudź i wymieszaj ze startym cheddarem.
Na środek naleśników połóż farsz i złóż naleśniki w koperty. Obsmażaj nadziane naleśniki na oliwie z oliwek, po około 4 minuty z obu stron.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz