Przeważnie grecka sałatka kojarzy się z warzywami oraz obowiązkowo z kawałkami sera feta. Tymczasem w Grecji niekoniecznie podaje się ją z tym serem, a składnikami są jedynie wygrzane w słońcu warzywa, oliwki, oregano oraz oliwa. Ja również nie dodałam fety do mojej sałatki, za to posypałam ją wegańskim parmezanem Sevege. W ten sposób powstał smaczny przepis na lato bez dodatku produktów odzwierzęcych :)
Oprócz przepisu mam również dzisiaj dla Ciebie super rabat na całe zakupy w sklepie Naturalnie Zdrowe. Rabat 10% na wszystkie produkty ważny jest aż do końca sierpnia! :) Wystarczy, że użyjesz kodu: NATALIA10.
Znajdziesz u mnie przepisy na pyszne, kreatywne, a zarazem proste i szybkie potrawy, a także e-booki kulinarne oraz ręcznie malowane niepowtarzalne tła fotograficzne. Zajrzyj do zakładki SKLEP!
Składniki (2 porcje):
- 1 duży pomidor malinowy
- 1/2 ogórka
- 1/2 czerwonej cebuli
- 1 nieduża zielona papryka
- 12-14 szt. oliwek kalamata
- 1 łyżka soku z cytryny
- 1 łyżeczka suszonego oregano
- 4 łyżki oliwy z oliwek extra virgin
- 2 czubate łyżki Sevege od Naturalnie Zdrowe
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz