Uwielbiam pełne smaku dania orientalne, bogate w zestaw turbo aromatycznych przypraw. Masz ochotę na taki eksplodujący orientalnością obiad? Bardzo proszę!
Przygotowałam dzisiaj pysznego butter chicken i serwuję go ze smakowicie rumianymi bułeczkami na parze. Czy już cieknie ślinka? :)
Znajdziesz u mnie przepisy na pyszne, kreatywne, a zarazem proste i szybkie potrawy, a także e-booki kulinarne. Zajrzyj do zakładki SKLEP!
Składniki (2 porcje):
- 1 saszetka pasty Butter chicken (50 g.) House of Asia
- 200 ml. mleczka kokosowego 16-19% (Kara)
- 2 łyżki oleju
- 200 g. piersi z kurczaka
- 1 cebula
- sól, pieprz
- 4 bułeczki na parze (do podania)
- świeża kolendra (do podania)
Kurczaka pokrój w duża kostkę i zamarynuj w soli i pieprzu z dodatkiem oleju.
Pastę Butter chicken wymieszaj w misce z mleczkiem kokosowym.
Na rozgrzaną patelnię wlej olej i podsmaż kurczaka przez 3-4 minuty. Dodaj cebulę pokrojoną w kostkę, a następnie wlej sos Butter chicken i gotuj na wolnym ogniu przez ok. 10 min.
Podawaj z bułeczkami na parze. Możesz dodatkowo zrumienić je na patelni grillowej. Danie posyp świeżą kolendrą.
*Przepis House of Asia. Post powstał we współpracy z House of Asia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz