marca 19, 2024

Babeczki mango z kremem kokosowym



Mega proste i szybkie babeczki. Na dodatek są super mięciutkie i wilgotne. Krem kokosowy podkreśla ich egzotyczny charakter. 


Składniki (12 szt.):

  • 350 g pulpy mango od Quality Food
  • 2 jajka
  • 120 g cukru
  • 50 ml oleju
  • 270 g mąki pszennej
  • 1 kopiasta łyżeczka proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • 400 ml schłodzonego kremu kokosowego Kara 
  • 1 łyżeczka cukru pudru
  • ozdoby: cukrowa posypka, czekoladowe jajeczka itp.



Przesianą mąkę mieszamy z solą i proszkiem do pieczenia.
W drugiej misie łączymy ze sobą pulpę mango, jajka, cukier i olej.

Sypkie składniki wsypujemy do mokrych i mieszamy aż ciasto będzie jednolite. Ciasto nakładamy łyżką do foremek na babeczki (najlepiej silikonowych) do 3/4 ich wysokości.
Pieczemy w 180℃ przez 23 minuty. Studzimy na kratce do wypieków.

Schłodzony krem kokosowy ubijamy z cukrem pudrem około 4 min aż będzie sztywny. Przekładamy do rękawa cukierniczego i ozdabiamy nim wystudzone babeczki. Dodatkowo dekorujemy posypkami itp.


* Wpis powstał we współpracy reklamowej z Kara, Quality Food i De Care.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz