Mega proste i szybkie babeczki. Na dodatek są super mięciutkie i wilgotne. Krem kokosowy podkreśla ich egzotyczny charakter.
Składniki (12 szt.):
- 350 g pulpy mango od Quality Food
- 2 jajka
- 120 g cukru
- 50 ml oleju
- 270 g mąki pszennej
- 1 kopiasta łyżeczka proszku do pieczenia
- szczypta soli
- 400 ml schłodzonego kremu kokosowego Kara
- 1 łyżeczka cukru pudru
- ozdoby: cukrowa posypka, czekoladowe jajeczka itp.
Przesianą mąkę mieszamy z solą i proszkiem do pieczenia.
W drugiej misie łączymy ze sobą pulpę mango, jajka, cukier i olej.
Sypkie składniki wsypujemy do mokrych i mieszamy aż ciasto będzie jednolite. Ciasto nakładamy łyżką do foremek na babeczki (najlepiej silikonowych) do 3/4 ich wysokości.
Pieczemy w 180℃ przez 23 minuty. Studzimy na kratce do wypieków.
Schłodzony krem kokosowy ubijamy z cukrem pudrem około 4 min aż będzie sztywny. Przekładamy do rękawa cukierniczego i ozdabiamy nim wystudzone babeczki. Dodatkowo dekorujemy posypkami itp.
* Wpis powstał we współpracy reklamowej z Kara, Quality Food i De Care.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz