Dziś mam dla Was surówkę colesław w wersji kolorowej czyli z czerwonej kapusty. Świetny dodatek do każdego obiadu, składnik kababów, hotdogów, burgerów czy dań z grilla :)
Składniki:
- pół główki czerwonej kapusty
- 1 łyżeczka soli
- 2 łyżki soku z cytryny
- 3 łyżki oleju
- 2 łyżki majonezu
- 1 łyżeczka musztardy francuskiej
- 1 łyżeczka musztardy dijon
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
- świeżo mielony czarny pieprz
Kapustę drobno szatkujemy, wkładamy do misy. Posypujemy solą i wygniatamy kapustę dłonią, następnie odstawiamy na 15 minut.
Dodajemy sok z cytryny i mieszamy. Dokładamy majonez, obie musztardy, olej i natkę pietruszki. Całość dokładnie mieszamy. Doprawiamy pieprzem oraz jeśli potrzeba solą.
Podajemy jako surówkę do obiadu, ale też jako dodatek do kebaba, burgerów czy hotdogów.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz