Kremową, serową pastę do tych jajeczek warto zrobić na domowym majonezie. Ja lubię połowę oleju do takiego majonezu zastąpić olejem rzepakowym tłoczonym na zimno. Uwierzcie mi, to inny wymiar majonezu :)
Składniki (na 4 całe jajka):
- 4 jajka
- 100 g serka naturalnego kanapkowego
- 2 czubate łyżeczki majonezu
- 1 czubata łyżeczka skyru naturalnego
- 1 kopiasta łyżka posiekanego koperku
- sól, pieprz
- różowy pieprz i gałązki koperku do ozdoby
Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy ze skorupek.
Serek kanapkowy mieszamy w misce z majonezem, skyrem i koperkiem. Doprawiamy solą i pieprzem, przekładamy do rękawa cukierniczego.
Jajka kroimy na połówki i wyciskamy na nie majonezowy serek tworząc fale i wzorki. Dekorujemy różowym pieprzem i koperkiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz