kwietnia 11, 2025

Jajka wielkanocne z majonezowym serkiem



Kremową, serową pastę do tych jajeczek warto zrobić na domowym majonezie. Ja lubię połowę oleju do takiego majonezu zastąpić olejem rzepakowym tłoczonym na zimno. Uwierzcie mi, to inny wymiar majonezu :)





Składniki (na 4 całe jajka):

  • 4 jajka
  • 100 g serka naturalnego kanapkowego
  • 2 czubate łyżeczki majonezu
  • 1 czubata łyżeczka skyru naturalnego
  • 1 kopiasta łyżka posiekanego koperku
  • sól, pieprz
  • różowy pieprz i gałązki koperku do ozdoby





Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy ze skorupek.

Serek kanapkowy mieszamy w misce z majonezem, skyrem i koperkiem. Doprawiamy solą i pieprzem, przekładamy do rękawa cukierniczego.

Jajka kroimy na połówki i wyciskamy na nie majonezowy serek tworząc fale i wzorki. Dekorujemy różowym pieprzem i koperkiem.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz