🎬 Czas na idealne jesienne śniadanie! 🍂
Kremowy i kolorowy pudding ryżowy 🍚💗 to mój sposób na radosne wkroczenie w nowy dzień, pomimo szarości za oknem ☁️😉
Pudding jest tak piękny dzięki zastosowaniu proszku z buraka liofilizowanego 100% warzywa 🌱❤️
To nowość od KRESTO – powstaje w procesie liofilizacji ❄️, czyli zamrożenia świeżego warzywa, a następnie usunięcia z niego wody 💧
Dzięki temu produkty zachowują wartości odżywcze 🥕🌿 i pełnię naturalnego smaku 😋
Jednocześnie są lekkie, wygodne w przechowywaniu i użyciu 🧺✨
Wystarczy wsypać do przygotowywanej potrawy, by sprytnie przemycić warzywa i owoce do diety dziecka 👧🍓
👉 Proszek z buraka to produkt wegański 🌱, pozbawiony cukru i sztucznych dodatków 🚫🍬
Poza burakiem w ofercie KRESTO znajdziecie też szpinak 🥬 oraz kilka smaków owocowych 🍓🫐
Składniki na 2 porcje:
- 100 g ryżu arborio
 - 1 łyżeczka masła
 - szczypta soli
 - 1 litr mleka
 - 1 łyżka cukru
 - 15 g proszku z buraka liofilizowanego 100% warzywa KRESTO
 - 8-10 szt śliwek
 - 1 łyżka miodu
 - 1 łyżeczka cukru trzcinowego
 - gałązka rozmarynu
 - garść posiekanych orzechów KRESTO
 - 1/4 łyżeczki cynamonu
 
Ryż wsypujemy do garnka i smażymy aż zacznieć pachnieć. Dodajemy masło i mieszamy aż pokryje każde ziarenko ryżu. Wlewamy mleko i solimy. Doprowadzamy do zagotowania, gotujemy na wolnym ogniu 35 minut od czasu do czasu mieszając.
Na rozgrzaną patelnię dajemy miód i cukier trzcinowy, dodajemy przekrojone na połówki śliwki i rozmaryn. Smażymy około 2 minut.
Do miseczki przekładamy 4 łyżki puddingu. Całą resztę mieszamy z cukrem i proszkiem z buraka. Pudding przekładamy do dwóch miseczek. Dodajemy jasny odłożony pudding, a na nim układamy karmelizowane śliwki. Posypujemy cynamonem i mieszanką orzechów.
*Materiał powstał we współpracy reklamowej z marką KRESTO

.jpg)


Brak komentarzy:
Prześlij komentarz