Dzisiaj szybki przepis na trochę inną jajecznicę, zrobioną z tego, co akurat miałam w lodówce ;)
I jeśli chodzi o tą prostą, jak dla mnie najpyszniejszą potrawę śniadaniową, to ogromnie lubię kombinować z dodatkami do jajecznicy. A Ty? :)
Składniki:
(2 porcje)
- 6 jajek
- garść posiekanego w półplasterki pora
- garść porwanych liści jarmużu
- 6 pieczarek
- 2 łyżeczki masła
- 4 łyżeczki śmietanki 30%
- sól, pieprz
Jajka wbij do miski i rozbełtaj widelcem ze śmietanką, solą i pieprzem.
Na patelni rozpuść masło. Wrzuć pora i smaż na małym ogniu przez 3 minuty. Gdy por zmięknie dorzuć pokrojone w grube plasterki pieczarki. Duś z porem około 2 minut i dodaj jarmuż. Wymieszaj a po minucie wlej masę jajeczną.
Podgrzewaj i mieszaj do momentu otrzymania jajecznicy o preferowanej przez Ciebie gęstości.
Smacznego śniadania! :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz