czerwca 24, 2020

Pieczone brzoskwinie z kozim serkiem



Składniki:
(3 porcje)
  • 6 brzoskwiń
  • 2 gałązki tymianku
  • 150 g kremowego serka koziego
  • ½ łyżeczki wędzonej soli maldon
  • 1 garść orzechów włoskich
  • pieprz

Piekarnik rozgrzej do 200°C.
Brzoskwinie przekrój na pół i usuń z nich pestki. Ułóż na blaszce do pieczenia przekrojoną stroną ku górze i posyp listkami tymianku. Wstaw do piekarnika i piecz 15 minut.
Serek przełóż do miseczki, połącz z połową soli, dopraw pieprzem.
Orzechy posiekaj drobno i upraż na suchej patelni.

Na upieczone, gorące połówki brzoskwiń wyłóż po łyżeczce serka. Posyp orzeszkami i resztą soli.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz