Takie pyszne słodkie śniadanko sobie ostatnio zafundowałam. Miałam ochotę na naleśniki o bananowym smaku, jednak dodatek świeżego banana znacznie obciążył by ciasto naleśnikowe. Postanowiłam więc przetestować puder bananowy marki Sunday Natural. Dzięki niemu naleśniczki wyszły lekkie i mięciutkie, a ja cieszyłam się smakiem bananów, które tak uwielbiam :)
Składniki (4 naleśniki):
- 1 jajko
- 200 ml. mleka
- 40 g. Bio Bananen Pulver od Sunday Natural
- 15 g. cukru
- 50 g. mąki pszennej
- 1 łyżka miodu
- 300 g. truskawek
- 2 szczypty cynamonu
- kilka listków świeżej mięty
- 1 łyżeczka oleju do smażenia
Do miski wlej mleko. Dodaj jajko, cukier, mąkę i puder bananowy. Zmiksuj i odstaw na 10 minut. Po tym czasie przemieszaj ciasto i usmaż na odrobinie oleju 4 naleśniki, rumieniąc je z obu stron.
Truskawki podziel na ćwiartki. Wrzuć do garnka, dodaj miód i cynamon. Smaż aż truskawki puszczą sok i się skarmelizują. Pod koniec wrzuć posiekane listki mięty i wymieszaj.
Ciepłe naleśniki podawaj z truskawkami.
Wpis powstał we współpracy z Sunday Natural.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz