Składniki:
(2 porcje)
- 4 grubsze kromki chałki
- 1 jajko
- 1/4 szkl. mleka
- 2-3 gałązki tymianku cytrynowego
- niepełna szkl. malin
- niepełna szkl. pokrojonego drobno arbuza
- 1-2 łyżki miodu
- 1 łyżka masła
Maliny zblenduj (jeśli nie lubisz pestek pod zębami możesz przetrzeć mus przez sitko) i połącz z pokrojonym drobniutko arbuzem oraz miodem.
Jajko roztrzep w misce i wymieszaj z mlekiem. Na patelni rozpuść masło. Kromki chałki obtaczaj w jajku z mlekiem i smaż z obu stron na rumiano. Podawaj z sosem.
Uwielbiam tosty francuskie! Już dawno nie jadłam i chyba zrobię w niedzielę na śniadanie. Dzisiaj mam w planach przetwory z truskawek - https://magazyn.ceneo.pl/artykuly/przetwory-z-truskawek - powinny być jutro gotowe. Będą idealnie pasować do tostwów.
OdpowiedzUsuńMam nadzieję, że wszystkim smakowały! :)
Usuń