lipca 07, 2020

Tosty francuskie z sosem malinowo-arbuzowym



Składniki:
(2 porcje)

  • 4 grubsze kromki chałki
  • 1 jajko
  • 1/4 szkl. mleka
  • 2-3 gałązki tymianku cytrynowego
  • niepełna szkl. malin
  • niepełna szkl. pokrojonego drobno arbuza
  • 1-2 łyżki miodu
  • 1 łyżka masła

Maliny zblenduj (jeśli nie lubisz pestek pod zębami możesz przetrzeć mus przez sitko) i połącz z pokrojonym drobniutko arbuzem oraz miodem.

Jajko roztrzep w misce i wymieszaj z mlekiem. Na patelni rozpuść masło. Kromki chałki obtaczaj w jajku z mlekiem i smaż z obu stron na rumiano. Podawaj z sosem.



2 komentarze:

  1. Uwielbiam tosty francuskie! Już dawno nie jadłam i chyba zrobię w niedzielę na śniadanie. Dzisiaj mam w planach przetwory z truskawek - https://magazyn.ceneo.pl/artykuly/przetwory-z-truskawek - powinny być jutro gotowe. Będą idealnie pasować do tostwów.

    OdpowiedzUsuń